PC eller Mac?

Skal du have ny bærbar, er der som udgangspunkt to retninger at gå: PC eller Mac. Om man skal vælge det ene eller det andet, er en debat der aldrig helt vil forsvinde. For på begge sider står inkarnerede fans af hver deres argumenter. Langt hen ad vejen er det nemlig i høj grad et spørgsmål om hvilke personlige præferencer vi hver især har. Nogle kan bedst lide æbler – andre kan bedst lide pærer. Sådan lidt skarp skåret ud.  

Ikke den store forskel – og dog 

Der var en gang hvor forskellen på en PC og en Mac var relativt store. Både indeni og i særdeleshed uden på. Og med hver deres forcer. Hvor PC’en ofte var utrolig stor og klodset, var Mac’en smuk og gennemdesignet. Til gengæld var PC’en nem at konfigurere, hvorimod Mac’en var knap så ligetil. I dag er disse forskelle dog mere eller mindre udviskede. Derfor vælger langt de fleste også deres bærbare computer med både hjernen og hjertet. For den skal naturligvis virke optimalt – men den må for langt de fleste også gerne være lækker at se på.  

Stilrent og intuitivt eller sammensæt selv?  

Og det er Mac i den grad. I stilrent design, enkel plug-and-play funktion og en innovativ – og intuitiv – tilgang betyder at Mac har vundet mange hjerter. Dette er ikke bare en maskine, der er en oplevelse og for nogle også en livsstil. PC’en derimod har gennem mange år kunne bryste sig af særdeles stærke, og ikke mindst prisbillige, maskine. Her får man ofte masser af power for pengene, hvor onde tunger vil mene af man betaler for logoet, når man køber Mac. Desuden er der også den forskel at du kan sammensætte sin PC lige som du vil. En Mac har samlet det for dig uden større muligheder for personlig tilpasning.  

Har du brug for at synkronisere?  

En af de åbenlyse fordele ved Mac er at det er muligt at synkronisere indholdet med både din iPhone eller din iPad. Det kan være musik, så du både har det når du sidder og arbejder ved din computer – og når du er på farten med din iPhone. Og vil du undgå at løbe tør for strøm midt i et nummer, så kan det være en god idé at have en powerbank med i tasken. Men hvilken skal du vælge? Og hvad er egentlig den bedste powerbank I test? Dette er blot en af de mange guides og test der ligger online på nettet. Her vil du også kunne finde en god guide til valg af PC eller Mac.