Planlæg din have efter sæson

Der er flere sæsoner i din have, og hvis du planlægger godt, kan du have en smuk have hele året. Derfor kan det være en god ide at sætte sig godt ind i de forskelige sæsoner, og hvad din have kan. Her kan du læse mere om, hvordan du bedst kan planlægge din have for hele året. 

Sørg for en smuk have hele året

Det er vigtigt at man følger årets gang når man anlægger en have, og at man har godt kendskab til årets forskellige måneder og sæsoner, for at få mest muligt ud af sin have. Man kan med fordel bruge en havekalender, for bedst muligt at holde styr på, hvad der skal ske hvornår. At følge sin haves sæsoner giver nemlig det bedste udgangspunkt for en have, der er smuk hele året. Man kan også fokusere på hvilke ting du planter, så din have har blomster og flotte vækster  i så mange måneder som muligt. Det kræver god planlægning og god kundskab om planter og havearbejde. Også om vinteren skal du sørge for, at give din have de bedste forudsætninger for at blomstre op igen, når foråret melder sin ankomst.

Planlæg næste års have

Hvis man skal udnytte sin have i august bedst muligt, kan det være en god ide at planlægge næste års have. Nu er sommeren på held, og selv om der stadig er ting der giver frugter – for eksempel et æbletræ, så er den blomstrende sommer ved at være over. Nu er det vigtigt at være proaktiv i forhold til, hvad der lige skal vokse i din have til næste år. Som alle dedikerede haveentusiaster ved, så er det ikke noget der bare lige passer sig selv. Hvis man for eksempel sørger for at så vintersalat, så er det også grønt sidst på året. Det er også nu du skal stoppe gødningen, så du ikke har sarte nye skud inden frosten kommer. Så giver du dine planter de bedste vilkår, for at komme op igen næste år. Det er også en god ide at fjerne visne blomster og ukrudt i haven i august måned.

Det er også nu du skal forberede din have på vinter, så den har de bedste mulige forudsætninger for at komme stærkt tilbage, når solen titter frem igen til næste forår.