Træning er sundt for både krop og psyke

Tiden er grå, kold og mørk. Danskere rammes ofte af de såkaldte vinterdepressioner, som forårsages af mangel på sollys, varme og frisk luft. Får du siddet for meget i sofaen og bevæger du dig ikke meget længere end indenfor hjemmets fire vægge? 

Hvis du føler dig træt, umotiveret, svag og udmattet, så burde du overveje om din krop er gået i dvale. Det er ikke atypisk at man som dansker er påvirket at manglen på naturligt sollys og varme i de danske vintermåneder. De rammes af de såkaldte vinterdepressioner som er flittigt omtalte.  

Er du klar over at træning styrker både din krop men også din psyke? Hvis du føler at du mangler energi og overskud i dit daglige kunne det måske være en idé at komme i gang med hjemmetræningen. Du kan købe en pull up bar hos Nettofitness hvis du gerne vil i gang med at træne.  
Desuden kan du også finde meget andet udstyr som kan hjælpe dig godt på vej. Er en pull up bar det som trækker i dig, så kan du erhverve dig både en pull up bar væg og et pull up bar stativ. Så kan du lave pull up hele vejen til lysere dage.  

Hvad sker der i kroppen når du træner? 

Er du egentlig klar over hvorfor træning kan give dig øget energi i hverdagen? Det virker måske også lidt modsat fordi man jo som udgangspunkt tænker at træning kræver energi og at man bagefter er træt. Men når man træner gør kroppen faktisk det som den gør allerbedst: overlever. Det er nemlig rigtig. Når man styrketræner, løber, cykler eller anden aktivitet, nedbrydes de muskler som aktiveres. Det er derfor man får ømme muskler, fordi der som biprodukt af muskelnedbrydelsen skabes mælkesyre.  

Men hvorfor træne hvis musklerne nedbrydes? Jo det er et godt spørgsmål, det er her kroppen tilpasningsmekanisme kommer ind. I oldtidens tid havde musklernes evne til at arbejde været lig overlevelse. Derfor må den forbedre sig hvis den ikke kan arbejde hårdt nok. Derfor opbygger den musklerne så de er endnu stærkere end de var før. Det er derfor at du efter lidt tids træning kan mærke at du bliver stærkere og stærkere. Den er ikke så skidt alligevel den krop.  

Hvordan overføres dette til dagligdagen? 

Når kroppen opbygges og bliver stærkere, øges mængden af muskler og fedtprocenten falder. I denne sammenhæng bliver blodtilførslen rundt i kroppen bedre. Når blodtilførslen bliver bedre, øges iltoptagelsen også. Det vil sige at når du bevæger dig rundt i det daglige, er din krops evne til at optage næring fra din mad, transportere ilt rundt og helbrede skader, bedre. Blodtilførslen til hjernen øges også og du vil sikkert sove bedre om natten når din krop er mere fysisk udmattet. I sidste ende gavner dette dit overordnede helbred og du vil kunne mærke det i dagligdagen. Så nu er der vist ingen undskyldning for ikke at komme i gang.