Kom på vandet i hjemmet

Mange vælger at lade kajakken ligge overvintret et tørt sted, igennem de koldeste måneder. En lang pause fra kajakken kan dog have negativ indflydelse på din kajakform. Heldigvis er der muligheder for at holde kajakformen ved lige, også igennem vinteren.  

Hold kajakformen ved lige 

Det er selvfølgelig vigtigt at du træner alternativt igennem vinteren, specielt med fokus på udholdenhed og styrketræning. Det kan være fornuftigt at du går sammen med andre fra kajakklubben, og laver et vel tilpasset træningsprogram, hvor der bliver taget hensyn til de muskelgrupper som er i spil, når du er på vandet i din kajak. Men der er faktisk også mulig at du investerer i en romaskine. Ved at træne regelmæssig på en romaskine, så opretholder du muskelmassen, og er klar for at komme direkte på vandet når det er muligt. Læs mere om kajaktræning, og de bedste romaskiner på, Kajakzonen.dk. Der findes gode romaskiner til hjemmebrug i forskellige prisklasser, og til forskellige behov. Du skal selvfølgelig vælge en som passer til dit behov.  

Træn hele kroppen 

Hvis du er ambitiøs med at padle kajak og har interesse for at udvikle dig som padler, så er det selvfølgelig vigtigt at du holder kroppen top tunet igennem alle årets 12 måneder. En romaskine giver dig mulighed for at træne specifikt til at komme på vandet. Men det er også vigtigt at du træner alsidigt, for at blive så stærk og udholdende som mulig. Løbetræning er afgørende, for at du skal få den nødvendige udholdenhed. Det er også en god ide at du dyrker styrketræning, specielt core træning, vil være godt, med tanke på at du skal padle kajak.  

Mange vil også få stor glæde af at træne mere alternativt, med f.eks. yoga. Yoga kan være med til at skærpe din bevidsthed, og din smidighed. Smidighed er med til at gøre tiden på vandet endda bedre.