3 tips til køb og salg af bolig

Køb og salg af bolig er store begivenheder i livet, og de kan altså godt kræve lidt guidance. Der er nemlig mange ting at være opmærksom på – både praktisk og juridisk – når man både køber og sælger, og derfor får du her 3 gode tips. Læs med! 

Der er tit store summer i omløb, når der skal handles bolig. Ens følelser kan imidlertid også være i omløb, og derfor kan det måske være en god idé at have en advokat med, som kan se mere køligt på situationen. Men der er også andre ting, det er værd at være opmærksom på. 

Husk haven, når du køber bolig 

Der er mange ting, der kan betage én, når man kigger på bolig: Store, lyse rum, smukke vinduespartier og lige dét antal kvadratmeter, man havde håbet på. Man kan hurtigt blive så optaget af den indvendige del af boligen, at man glemmer den udvendige. 

Det er imidlertid af stor betydning, at det udvendige også er i orden. Hvis du er havemenneske, vil det sikkert være naturligt for dig at bemærke, om der er en god have til at lave bede og plante grøntsager i. Du har sikkert allerede kig på nye smukke havekrukker fra ShopUnika, som du kan plante i på terrassen. 

Men hvis du ikke er den store have-entusiast, skal du alligevel være opmærksom på, om den omkringliggende grund opfylder dine behov. Måske har du børn, der ville have glæde af at kunne spille fodbold eller badminton i haven?  

Vær opmærksom på usynlige problemer 

Når du køber ny bolig, skal du passe på med ikke at lade dig forføre af alt det, der for det blotte øje ser fuldstændig perfekt ud. Kigger du fx på et hus, der har det perfekte store kælderrum til hobby-interessen for vin, skal du huske, at der kan være usynlige problemer. 

De usynlige problemer bliver imidlertid synlige, når der kommer et ordentligt regnskyl, og alle dine dyre vine fra de bedste årgange, bliver oversvømmet. Det kan skyldes et defekt omfangsdræn, og det kan faktisk blive en utrolig dyr fornøjelse – som i øvrigt overhovedet ikke er fornøjende.  

Det kan være svært at finde rundt i, hvem der skal dække de svimlende høje udgifter. Det kan du blive klogere på, på finans.dk, og det kan være en rigtig god idé at sætte sig ind i disse problematikker, før du køber bolig. 

Hyr en advokat i forbindelse med salg 

Det kan altid anbefales at alliere sig med en advokat ved salg af bolig, fordi du sikrer dig, at al det juridiske forløber, som det skal. Desuden er der meget praktik og logistik forbundet med at sælge, og i det hele taget er det en stor og stressende mundfuld for de fleste. 

Det er synd, hvis du står og skal til at flytte et nyt sted hen og starte et spændende og friskt kapitel i dit liv. Med en advokat ved din side, kan du slappe af og slippe bekymringerne, og på den måde kan du fokusere på glæden og forventningen ved salget af boligen.  

Der kan også være mindre sjove situationer, hvor du står i at skulle sælge en bolig. Privatskifte i forbindelse med dødsbo kan være en udfordrende omgang, og derfor er det rigtig rart at have en advokat med i denne proces.  

En advokat kan hjælpe dig med at afvikle det meste, og vedkommende kan hjælpe dig med både salg og overdragelse af aktiver. Det kan være en stor lettelse at have hjælp og støtte i en i forvejen svær og krævende proces – praktisk såvel som følelsesmæssigt.