Nysgerrig på et uforpligtende forhold?

Her i landet har vi gennem de seneste år oplevet en stigende interesse for uforpligtende dating. Altså dating, hvor man ikke er på udkig efter en ny kæreste. I stedet søger flere og flere såkaldte ”casual dates”. Og det er en tendens mange eksperter spår vil fortsætte med øget styrke i de kommende år. Blandt andet fordi der sker en større adskillelse af sex og kærlighed. Det hænger ikke længere uløseligt sammen som det gjorde en gang.  

Vi vil gerne kærligheden – men på en anden måde 

Det skal dog ikke ses som et udtryk for, at vi ikke vil kærligheden. Tvært i mod. Men vi lever i et samfund, hvor de gængse familiemønstre er i opløsning. Kernefamilien hører efterhånden til sjældenhederne og åbne forhold byder sig til. Det betyder at det vores forældre og bedsteforældre levede i, afløses af en friere seksualitet. Dermed ikke sagt, at vi får mindre kærlighed. Vi udlever den blot på en anden måde. Blandt andet gennem sexdating, som nogle ynder at kalde det.  

Kvinderne fører an 

Og det er i stor udstrækning kvinderne, der begynder at have mere casual sex og søge i denne retning. En af årsagerne til dette er, at vi ikke længere behøver at være i faste forhold for at kunne klare os. Vi behøver ikke bo sammen for at få se. Ligesom vi heller ikke behøver være gift for at få hverken sex eller kærlighed. En anden årsag er, at kvinderne i dag er blevet mere selvstændige og målrettede på mange områder. Også når det gælder parforhold og partnere. Uanset om det er fast eller for en enkelt nat.  

 Antallet af tilfældig sex vil eksplodere 

Og at man ser et boom i datingsider med fokus på det uforpligtende forhold, er ingen tilfældighed. Her kan man kigge efter en partner i ro og mag i sin egen komfortzone. Her er ingen forudfattede holdninger eller meninger fra nogen. Går man derimod i byen, på bar eller på værtshus for at finde uforpligtende sex, er det straks sværere. Her er en række fordomme og naturlige barrierer, der kan være svære at overkomme. Det gælder ikke mindst som kvinde. For kvinder prioriterer pr. definition romantik og ægte kærlighed over sex, hvor de er mere tilbageholdende. Men altså ikke længere. Om nogensinde. Og det er netop derfor, at man oplever noget af et boom i antallet af medlemmer på de datingportaler, der tilbyder casual sex.